BSO

BSO den Bijstere:

  • Staat klein en knus centraal!
  • Is gelegen in hartje centrum van Tilburg
  • Heeft een groene natuurlijk ontdektuin

Op BSO den Bijstere bieden wij zowel voorschoolse opvang (VSO) als Buitenschoolse opvang (BSO) aan. Op onze BSO zijn er iedere dag volop activiteiten. We hebben verschillende speelhoeken, waardoor de kinderen zich op een natuurlijke wijze verspreiden en kunnen opgaan in hun eigen spel. We letten erop dat de kinderen goed met elkaar leren omgaan en voor zichzelf kunnen opkomen.

Gezellige BSO in de school

Na school ontmoeten kinderen hun vrienden en buurtgenootjes op onze BSO. School en buitenschoolse opvang in hetzelfde gebouw, daar kiezen we bij BSO den Bijstere bewust voor. Zo kan je kind opgroeien op een vertrouwde plek waar het kan leren, spelen en zichzelf ontwikkelen. De overgangen gaan heel natuurlijk. Alles onder Ă©Ă©n dak biedt duidelijkheid en continuĂŻteit en is ook gemakkelijk voor ouders, bijvoorbeeld bij het brengen en ophalen van kinderen.

Daarnaast staat op BSO den Bijstere, klein en knus centraal. We proberen voor alle kinderen iets aan te bieden, van sport tot knutselen, van techniek tot theater, de eigen keuze van het kind staat centraal. De activiteiten die we aanbieden worden dan ook in overleg met de kinderen gekozen.
Tussendoor zijn er ook rustmomenten om samen even de dag door te nemen en leuke verhalen uit te wisselen.

Op ontdekking!

BSO den Bijstere bestaat uit 1 basisgroep met verschillende ruimtes in een huiselijke sfeer. De grootste ruimte vind je in de aula van de basisschool. In deze ruimte is de keuken; waar samen met de kinderen kookactiviteiten worden georganiseerd. Er staan twee grote tafels om aan te tekenen, knutselen of het spelen van gezelschapsspelletjes. Er is een loungehoek, een grote speelkeuken, een podium met aparte verkleedhoek en make-up hoek en een hoek om te Wii-en of rustig te lezen. In de grote groepsruimte ruimte start het dagprogramma altijd. We maken als het mogelijk is gebruik van de kleine gymzaal, het handvaardigheid lokaal en de grote gymzaal. Ook buiten is er volop speelgelegenheid in onze groene natuurlijke ontdektuin.

Kortom; kinderen hebben voldoende ruimtes om zich zowel binnen als buiten te vermaken!

Professionaliteit

Onze gediplomeerde pedagogisch professionals volgen de ontwikkeling van de kinderen en zorgen voor een prettige sfeer in de groep. Op de BSO staat spelen en plezier voorop. De beroepskrachten dagen de kinderen uit nieuwe ervaringen op te doen door steeds weer nieuwe activiteiten aan te bieden. Samen met de kinderen gaan we in gesprek om de dag zo leuk mogelijk te maken!

Voorschoolse opvang (VSO)

Op BSO den Bijstere bieden we ook voorschoolse opvang aan. Kinderen worden hier vanaf 7.30 uur warm ontvangen. Het hangt af van de behoefte van het kind wat er tijdens de VSO gedaan wordt; een spelletje, kleuren, een boek lezen of gezellig kletsen. We zorgen voor rust op de groep. Dit omdat kinderen nog een schooldag voor de boeg hebben. Kinderen mogen hun ontbijt meenemen, om bij de VSO op te eten. Een vaste pedagogisch professional zorgt dat de kinderen weer veilig en op tijd in hun klas aanwezig zijn.

Kom bij ons spelen

Meld je kind aan

Openingstijden

Onze Kindercampus is maandag t/m vrijdag geopend. We bieden VSO (voorschoolse opvang) en BSO (buitenschoolse opvang). Alles onder een dak ideaal voor u en uw kind.

Maandag
07:30 - 08:30 VSO 14:30 - 19:00 BSO
Dinsdag
07:30 - 08:30 VSO 14:30 - 19:00 BSO
Woensdag
07:30 - 08:30 VSO 12:30 - 19:00 BSO
Donderdag
07:30 - 08:30 VSO 14:30 - 19:00 BSO
Vrijdag
07:30 - 08:30 VSO 14:30 - 19:00 BSO
Openingstijden

Protocollen en documenten

Pedagogisch Beleidsplan 2024

Beleid

Aanvullende voorwaarden Kindercampus Den Bijstere 2024

Beleid

Inspectierapport BSO 2024

GGD
Kom jij bij ons spelen?

Kom jij bij ons spelen?

Vraag een rondleiding aan op onze locatie.
Aanmelden